Het verdwijnen van Robbert

cover 'Het verdwijnen van Robbert'

Robbert Welagen

26 oktober 2021 | Tip van Arno

In 'Het verdwijnen van Robbert' beschrijft Robbert Welagen een poging tot verdwijnen. Hoofdpersoon is de schrijver Robbert Welagen, die na een succesvol debuut van de aardbodem wil verdwijnen. Geteisterd door algehele doel- en richtingloosheid wist hij al zijn sporen uit, vertelt niets aan familie en vrienden en begint een anoniem nieuw leven in Duitsland. Totdat een privédetective hem vindt en hij zich gedwongen voelt verder te trekken naar Griekenland.

Een confronterend boek over een eenzame man. Maar de glans van zijn eenzaamheid bladdert in dit boek steeds meer af. Vooral als hij de drang niet kan weerstaan om na jaren toch contact op te nemen met zijn grote liefde Chloe.

Bekijk dit e-book


foto panellid ArnoArno
Collectiespecialist Nederlands bij de Koninklijke Bibliotheek

Ik lees alles wat los en vast zit, maar vooral Nederlandse literatuur. ‘Grote doden’ als Couperus, Van Bruggen, Van Oudshoorn en Haasse wissel ik af met het indrukwekkende werk van de jongste generatie, zoals de boeken van Nina Polak, Merijn de Boer, Jamal Ouariachi en Wytske Versteeg. Ik tip dus vooral Nederlandse literatuur, soms waag ik me ook aan goede Nederlandse non-fictie.


Alle tips van Arno