Alleen met de goden

cover 'Alleen met de goden'

Alex Boogers

4 juni 2019 | Tip van Martijn

Rauw. Hard. Maar ook ontroerend en hoopgevend. Dat is ‘Alleen met de goden’, bekroond met de Boekhandelsprijs 2016.

Hoofdpersoon is Aaron Bachman, die bij zijn moeder opgroeit nadat zijn vader iemand heeft doodgeslagen. ‘Je ligt toch niet met je piemeltje te spelen, hè?’ zegt ze als hij niet kan slapen. Aarons jeugd bestaat uit vechtpartijen en gefrunnik aan zijn buurmeisje. Hij mist zijn vader - of Papa Leeuw, zoals hij hem zelf noemt.

Aaron vindt steun bij zijn kickbokstrainer, zijn muziekleraar en bij een oude, afgedankte hond. Hij leert vechten om te overleven, leert liefhebben. Het knappe van dit boek zit ‘m niet in de originaliteit of poëtische stijl. Wel in de echtheid van de personages. Dit is een schrijver die werkelijk een verhaal te vertellen heeft.

Bekijk dit e-book


foto panellid MartijnMartijn

Eindredacteur online Bibliotheek


Peter Terrin, Raymond Carver, Johan Harstad en Willem Frederik Hermans zijn een paar van mijn favoriete schrijvers. Ik lees vooral moderne Nederlandse literatuur, maar ook poëzie, internationale literatuur en muziek- en sporttijdschriften.

Boeken die de afgelopen tijd indruk op mij maakten: 'Zwarte schuur' van Oek de Jong en 'Normale mensen' van Sally Rooney.


Alle tips van Martijn