Muidhond

cover 'Muidhond'

Inge Schilperoord

8 mei 2018 | Tip van Martijn

Voor sommige mensen wil je geen sympathie voelen. Jonathan is zo iemand. Bij gebrek aan bewijs wordt hij vrijgesproken van een zedenmisdrijf met een jong meisje. Hij trekt in bij zijn moeder, in een kustdorp dat nog uit twee huizen bestaat. Daar doet hij er alles aan om niet in oude fouten te vervallen.

Het knappe van dit boek is dat je die sympathie toch gaat voelen. Je leert een jongeman kennen die walgt van zijn eigen driften, die zich vastklampt aan de therapeutische oefeningen van zijn psycholoog. En die koste wat kost zijn jonge buurmeisje wil beschermen.

'Muidhond' is een onontkoombaar en ongemakkelijk boek. Schilperoord weet de spanning vakkundig op te bouwen, in een strakke en sobere stijl. Overweldigend debuut.

Bekijk dit e-book


foto panellid MartijnMartijn

Eindredacteur online Bibliotheek


Willem Frederik Hermans, Peter Terrin en Raymond Carver zijn een paar van mijn favoriete schrijvers. Ik lees vooral moderne Nederlandse literatuur, maar ook poëzie, internationale literatuur en muziek- en sporttijdschriften.

Boeken die de afgelopen tijd indruk op mij maakten: 'Grand Hotel Europa' van Ilja Leonard Pfeijffer, 'Patricia' van Peter Terrin en 'Schuld' van Walter van den Berg.


Alle tips van Martijn